Spatzl ist aus blondem ratinee Mohair mit dunklem Rücken gemacht. Das Lebkuchenherz auf seinem Bauch besteht aus Wollfilz, Bändern, Plusterfarbe und einem selbstgemachten Stoffröschen. Cashmere Pfotenstoff (flock fabrics) bedeckt Zehen, Finger und Innenohren. Sein Gesicht, Hände und seine Füße habe ich mit der Needlesculpting-Technik herausgeformt. Seine Nase und die Krallen wurden mit rotem gewachsten Garn gestickt.
Details:
- Name: Spatzl
- Größe: 23 cm
- Gelenke: 6
- Gewicht: 269 g
- Geburtstag: 8. Juli 2012
Spatzl ist ein süßes Bärchen, das gerne sein (Lebkuchen-) Herz verschenkt, um seine Liebe zu zeigen. Spatzl ist der richtige Teddybär für romantische Sonnenuntergänge und er ist sehr treu. Natürlich ist sein Lieblingsfrühstück ein Weißwurstfrühstück mit süßem Senf, einer Brezel und einer Maß Bier. Weiterhin liebt er mit Schokolade überzogene Früchte und kandierte Äpfel.
This teddy bear should represent where I am coming from, Bavaria. So I made Spatzl carrying one of the famous gingerbread hearts.
Spatzl is made out of blonde ratinee mohair fabric with brown backing. For Spatzl´s gingerbread heart, I used felt, ribbon, fluffy effect liner and a home-made ribbon rose. Cinnamon flock fabric covers toes, fingers and inner ears. In order to shape the bear´s face, feet and hands I used the needle sculpting technique. His nose and claws have been stitched using a red waxed yarn.
With his six joints (arms, legs and double neck joints) Spatzl is very movable. Finally, I filled him with sheep´s wool and mineral granules for additional weight.
Details:
- Name: Spatzl
- Size: 23 cm (9.1")
- Joints: 6
- Weight: 269
- Birthday: 8th July 2012
Spatzl is a sweet little bear who would love to give you his (gingerbread) heart in order to show you how much he loves you. He is the right teddy bear to spend romantic sunsets with and he is very loyal. Of course, his favourite breakfast is Weißwurst (Bavarian veal sausage) with sweet mustard, a pretzel and a glass of beer. Furthermore, he loves chocolate coated fruit and toffee apples.
No comments:
Post a Comment